Aко мислевте дека Викинзите се дел од минатото, не сте чуле за градот Трондхеим во Норвешка. Тука луѓето живеат исто како нивните предци, а ги предводи Ингрид Галадриел Ауне Нилсен. Модерните Викинзи сами ја изработуваат својата облека, јадат димено месо и спијат надвор. За Ингрид, овој животен стил е многу повеќе од оддавање почит кон нејзините предци. За неа, ова е славење на животот и живеење на секој момент.

Loading...

Shpërndaj me