Договор за Јавното обвинителство пропадна бидејќи опозицијата побара сите предмети од СЈО да се префрлат во обвинителство со кое ќе раководи човек на предлог од опозицијата, рече денеска премиерот Заев на прес конференција во владата. Заев додаде дека таков предлог е неприфатлив за власта бидејќи, како што рече, тоа ќе доведело до блокада или поништување на предметите од СЈО.

Сепак, Заев додаде дека во случај да се дојде до некоја нова идеја, тоја нема против одржување нова лидерска средба.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...