Шефовите на држави или влади на Европската унија денеска треба да го потврдат ставот од заклучоците на шефовите на дипломатијата на Унијата кои ги одобрија пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. Тие ќе ја повторат и својата заложба за „Зајакнување на процесот на проширување“ и „Веродостојна перспектива на ЕУ за Западен Балкан“, нова методологија на процесите што го води регионот кон Унијата.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...