Епл ја надмина Швајцарија во продажба на часовници во последниот квартал од 2017 година.

Статистиката покажува дека „Епл воч“ сам продал повеќе часовници од сите швајцарски брендови заедно. Ова е огромен успех за компанијата ако се земе предвид дека победиле брендови како Ролекс и Своч.

Во посочениот период продале околу осум милиони часовници, а вкупно во 2017 година околу 18 милиони.

Shpërndaj me