Двојката во Америка која за себе мислеше дека се најосамени жители во светот, бидејќи живеат во село чии жители се само тие, доби конкуренција.

„Небраска има двајца жители. Еден и два.“

За тоа се погрижи Елис Еилер, која излезе дека е најосамениот жител на земјината топка. Таа живее сосема сама во селото Монаваи во Америка.

„Колку жители има Моноваи?

Има само еден жител, јас. Не сум тука бидејќи треба да бидам! Јас можам да го затворам овој бизнис кога сакам и да заминам каде сакам. Јас сум тука бидејќи сакам да сум тука“. – вели Елисе Еилер, единствена жителка на Моноуаи

Иако во години, Елис избрала последните години од животот да ги мине сама, работејќи во нејзината кафеана каде многу ретко има случајни посетители.

Бесиан Лека

Shpërndaj me