Експерти: Недостаток од политичка волја за спроведување на реформите

Реформите кои започнаа последните две децении не беа реални и ефективни, оценуваат експертите во пресрет на претставувањето на новата реформска стратегија наречена “План 18”. Дел од експертите и професорите, некои кои се и изготвувачи на стратегиите за реформи, сметаат дека главна пречка е немањето политичка волја за нивно спроведување. Професорката Ана Павловска Данева ја нагласи … Продолжи со читање Експерти: Недостаток од политичка волја за спроведување на реформите