Многу луѓе не се свесни за количината на негативна енергија во својот дом. Можеби не сте размислувале за тоа, но мора да признаете дека ја чувствувате на одредени начини.

Кога постои многу собрана негативна енергија во домот, луѓето чувствуваат напнатост, стрес, меланхоличност без да разберат зошто.

Доколку се често се чувствувате така, тогаш време е да се ослободите од негативната енергија во вашиот дом. Тоа треба да биде рутина за вас, нешто што би требало да го правите од време на време.

Во прилог, погледнете еден необичен, ефикасен методи кој можете да го примените:

Вода од морска сол
Состојки: 1 полна чаша вода, 2 лажици морска сол, 2 лажици оцет, каранфил или темјан.

Истурете ја морската сол во празна чаша и ставете вода. Додадете го оцетот, па темјанот (или каранфилот). Нема потреба да мешате, само ставете ја чашата (или чашите) во собата. Оставете ја чашата 24 часа без да ја допрете или поместите. Потоа, проверете дали водата ќе се промени.

Ако водата остане иста, тогаш вашиот дом е чист од негативна енергија. Ако водата ја промени својата боја или забележите мала разлика во текстурата, истурете ја водата надвор, подалеку од својот дома. Потоа, повторете го процесот се додека водата остане непроменета.

Причината зошто водата треба да ја истурите подалеку од домот е да овозможите природата да ја претвори негативната енергија во нешто позитивно.

Можеби звучи чудно и невистинито, но многу луѓе ширум светот споделуваат позитивни искуства од овој необичен ритуал. Можеби и вие ќе забележите некоја промена. Пробајте.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...