Претседавачот на ОБСЕ, албанскиот премиер Еди Рама денеска во Виена ќе ги претстави програмата и приоритетите на Албанија пред Постојаниот совет на ОБСЕ. Приоритетите ќе се фокусираат врз спроведување на политичките заложби на ОБСЕ и продолжување на дијалогот инспириран од 30-годишнината од Повелбата во Париз. По презентацијата е предвидена заедничка прес-конференција на Рама и генералниот секретар на ОБСЕ Томас Гремингер. Албанија го презеде пртетседавањето со ОБСЕ од Словачка на први јануари годинава.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...