ЕВН Македонија е новиот сопсвеник на Градската куќа на кејот на Вардар. Од Град Скопје информираа дека била успешно завршена електронската аукција која следуваше откако локалната власта одлучи да ја продаде затоа што била мала за да ја прими целата градска администрација. Единствена компанија вчера покажала интерес на аукцијата била ЕВН која ја понудила почетната побарана цена од 12,7 милиони евра. Сега за 15 денови ЕВН ќе треба да изврши уплата на парите, по што ќе следува потишување на договорот.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...