И Демократската Партија на Албанците ја поздрави одлуката од Самитот на НАТО во Брисел. Според нив, со тоа се потврдува определбата на земјите- членки за полноправно членство на Македонија во Алијансата. Од ДПА додаваат дека спроведувањето на Договорот за името со Грција останува предуслов, па затоа од партијата додаваат дека максимално ќе се залагаат процесот да заврши успешно. Од партијата на Мендух Тачи коментираат дека членството во НАТО нема друга алтернатива.

Shpërndaj me