До крајот на неделава Македонската академија на науките и уметностите треба да ја заврши анализата која се однесува на исклучените домаќинства од системот за парно греење во Скопје. Проценките на Регулаторната комисија за енергетика се дека до 5 март ќе се знае дали и натаму граѓаните кои не користат парно ќе добиваат сметки за услуга која не ја користат. Повеќе од 12 илјади домаќинства се откажале од парното греење, но со години плаќаат паушал зависно од квадратурата на станот.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...