Научниците Вилијам Келин, Питер Ретклиф и Грег Семенца ја освоиија Нобеловата награда за медицина за 2019 година, за проектот – „како клетките чувствуваат и се прилагодуваат на достапноста на кислород“.

„Овогодишните добитници на Нобеловата награда за медицина го открија механизмот на еден од најважните животни адаптивни процеси“, соопшти Нобеловиот комитет во Стокхолм.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...