Припадници на шведската специјална полиција затворија една претшколска установа на југот на земјата откако било пријавено дека едно дете донело рачна граната.

Полицијата е повикана кога вработените го забележале сомнителниот предмет во едно од шкафчињата откако децата си заминале дома. Утврдиле дека се работи за бомба и веднаш повикале полиција.

Како што пренесуваат странските медиуми, станува збор за бомба од Втората светска војна, којашто детето ја нашло за време на прошетка во блиската шума.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...