Косово и нивниот претставник Албин Тахири дебитираа на ЗОИ кои се одржуваат во Пјонгчанг. Тахири во првата трка во спуст, во алпска комбинација, заврши на 55 – та позиција од вкупно 65 претставници со време од 1 минута 23 секунди и 84 стотинки. Во комбинација со трката во слалом, Тахири на крајот заврши на 37 – то место со време од 2 минути 23 секунди и 40 стотинки. Инаку, трката во слалом не ја завршија 17 скијачи.

Shpërndaj me