Македонските спортисти за помалку од една недела успеаја да освојат два медали во боречките спортови, каде имаме најмногу натурализирани спортисти. Емил Павлов на Европското првенство во карате во Нови Сад го освои првото место за возрасни, додека борачот Бесир Алили во Скопје го освои среброто во борење слободен стил за кадети. Алсат М ги праша двајцата директори на домашниот спорт, кој медал тежи повеќе, на натурализираните или на домашните спортисти.

Loading...

Shpërndaj me