Екстремно жешкото есенско време во западна Грција, на една плажа донесе спектакуларен природен феномен. Пајажина долга околу 300 метри. Според биолозите, сттанува збор за дело на пајаци од видот Тетра Гната, за кои топлата есен создала услови за размножување. Високите температури, влажноста и големите количества храна, создале идеални услови за овој вид да го има во голем број. Овие пајаци не се штетни за луѓето, а и покрај дебелите пајажини, сепак не им наштетуваат ниту на растенијата.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...