На 14.08.2019 во 08,08 часот во СВР Битола, Ќ.С. од Битола, пријавил дека во атар на с.Магарево, при изведување земјоделски работи во нива негова сопственост, пронашол една артилериска граната од 75мм од Првата Светска војна. Од страна на пиротехничар од ДЗС пронајдената експлозивна направа била подигната за понатамошна постапка.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...