Германија денеска предупреди дека би можело повторно да се случи хаотичен прилив на мигранти како што се случи во 2015 година, додека Грција и Кипар на состанокот на министри од ЕУ предупредија на алармантен пораст на бројот на мигранти кои доаѓаат од соседна Турција.

Министрите се состанаа во Луксембург за да разговараат за мигрантската криза во моменти кога Грција повторно стана главна капија кон Европа за луѓе кои бегаат од војни и сиромаштија на Блискиот исток, Азија и Африка.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...