Европската атлетска федерација реши Македонија во 2019 година да биде домаќин на Европското атлетско првенство. Земјава ќе бидат домаќин на најдобрите спортисти на стариот континент од Третата лига. Ова првенство ќе се одржи од 10 до 11 август. Се очекува да учествуваат 300 спортисти од 12 земји.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...