Во Турција се упасени тројца припадници на терористичката организација Исламска држава, осомничени за извршување на убиства.

Турската полиција спровела операции во југоисточните турски окрузи Шанлиурфа и Газиантеп.

Тројцата мажи планирале да извршат убиство на лица кои работат против ИД.

Shpërndaj me