ВМРО ДПМНЕ го обвини премиерот Зоран Заев дека ги повикува бизнисмените да дадат поткуп пред референдум. Портпаролот на најголемата опозициска партија, Наум Сотилковски, рече дека овој чин треба да биде казнет со закон и дека таквите повици не се дозволуваат. ВМРО ДПМНЕ ги повикува правните органи да реагираат и да го санкционираат премиерот Заев за овој повик, кој ВМРО ДПМНЕ го смета дека е против законски.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...