Светската здравствена организација објави шокантно видео на кое е прикажана штетата која ја прават цигарите на срцето.

СЗО ја објави снимката со цел да ја подигне свеста за дејството на цигарите врз здравјето и човековиот организам.

На почетокот од видеото се спомeнува дека пушењето е најчестиот причинител на срцеви болести. Во следните минути срцето започнува да отчукува се побрзо, а од крвните садови излегува дим кој укажува на неговото преоптеретување.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...