Често пати за време на трките со автомобили, возачите користат еден необичен  потег за да го преместат тежиштето на автомобилот, истовремено притискаат на педалот за гас и на сопирачките.

Тоа го прават во исклучително кратки секвенци за да ги ограничат штетните ефекти врз возилото.

Екипата на „јутјуб“ каналот, „Гаража 54“, истражуваше што би можело да се случи ако подолго време бидат истовремено притиснати сопирачките и предалот за гас.

Како експериментален примерок употребиле „мерцедес“, чии дискови и плочки биле подготвени за замена.

Резултат: дисковите преживеаја, но високата температура ги уништи роторите, ги деформираше плочките и „шепата“, а автомобилот остана и без глицерин.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...