По скандалот кој го разниша Фејсбук поради начинот на кој компанијата Кембриџ Аналитика ги користела податоците на корисниците, BBC повторно го објави интервјуто од 2009 година со ко-основачот и шеф на најголемата социјална мрежа, Марк Закерберг.

За време на разговорот со новинарката, Закерберг истакнува дека заштитата на приватноста на корисниците е исклучително важна за Фејсбук и дека алатките за управување со податоците го прават единствен.

Сепак на прашањето како мисли да заработува, Марк кратко одговара “Преку огласи”.

“Постојат многу разни компании кои сакаат да закупат огласи за нивната порака или информација да стигне до што повеќе луѓе”, вели Марк

Во видеото подолу, погледнете што имаше да каже младиот директор на Фејсбук пред 10 години.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...