Повеќе од 400 илјади луѓе ги напуштија крајбрежните подрачја на американската сојузна држава Јужна Каролина, а околу 4 илјади побараа засолниште поради ураганот Флоренс, кој се уште со полна сила не пристигнал до копното. Силното невреме проследено со ветер ги поплави улиците и предизвика прекин на електричната енергија. Властите дополнително ги загрижува тоа што шест нуклеарни централи во Северна и Јужна Каролина се наоѓаат директно на проектираното движење на ураганот.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...