Шумскиот пожар кој брзо се шири на северот од Калифорнија, наредена е евакуација.

Евакуирани се сите пациенти од локалната болница и префрлени во соседните места.

Од противпожарната служба наведуваат дека ширењето на огнот го помага силниот ветер, сувите грмушки и малата влажност.

Затворена е и автопатот, а националната метеоролошка служба издаде црвено предупредување за опасност од пожар во многу делови од Калифорнија.

Loading...

Shpërndaj me