Корисник на Твитер, во петокот доцна навечер, на источниот брег на италијанскиот остров, Сардинија, со видео камера прикачена на својот автомобил забележал пад на метеорит чијашто светлина ноќта ја претворил во ден.


Пробивот на метеоритот е забележан и од страна на астрономското друштво од шпанскиот остров Ибица и објавен на нивниот фејсбук профил.


Многумина граѓани коишто, очевидци на настанот, пријавиле во полиција не знаејќи за што станува збор.

Секојдневно низ земјината атмосфера минуваат илјадници метеорити, оставајќи светлосен траг зад себе. НАСА и други агенции за вселенски истражувања, ваквите појави ги карактеризираат како сосема безопасни бидејќи метеоритите коишто согоруваат во атмосферата се мошне мали и без потенцијал за опасност на Земјата.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...