Големо невреме вечерва ги погоди Словенија и Хрватска, каде во рок од само два часа регистрирани се повеќе од 20.000 молњи.

Silovitih pljuskova ima i u Gorskom kotaru (Vrbovsko-Bosiljevo), na svu sreću autocesta ovog puta nije blokirana.Video: Daniel Ivaković

Publiée par IstraMet sur Lundi 2 septembre 2019

Откако бурата предизвика материјална штета во Словенија, каде силниот ветер носел покриви, невремето зафати и делови од Хрватска. Најкриточно било на Истра каде имало и врнежи од град.

Ruhci (Tinjan-Pazin)

Publiée par IstraMet sur Lundi 2 septembre 2019

Loading...

Shpërndaj me

Loading...