На евровизискиот фестивал, одржан на 9-ти Мај 1998 година, во Бирмингем, Велика Британија, Македонија како независна држава за првпат беше учесник на изборот за најдобра композиција на Стариот континент. Државата ја претставуваше Владо Јаневски со песната „Не зори зоро“, отпеана на македонски јазик. Песната доби вкупно вкупно 16 поени, пласирајќи се на 19 место од вкупно 25 композиции.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...