Тафзи Ахмед од Германија има интересен светски рекорд, за најмногу скршени лубеници со глава. За да дојде до ова признание, Ахмед поминал неколку месеци интензивни тренинзи фокусирани врз грбните мускули и вратот. Дел од вежбата била и медитацијата за преку неа да се игнорира болката. Ахмед успеа да скрши со глава 25 лубеници за само 30 секунди.

Семејството, ќерката, синот и жената беа против она што го направив. Тие знаат колку е штетно за главата“, изјави Тафзи Ахмед, спортист.

Активноста да крши лубеници со главата Ахмед ја започнал пред 15 години и оттогаш развил многу посебни вештини кои на крајот му ја донесоа и гинисовата слава.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...