Кахраманмараш во Турција е познат како турски главен град на сладоледот. Семејството на Атила Канбур се најстарите производители на сладолед во однос на изгледот и вкусот. Ова е леплив и еластичен сладолед што треба да се џвака и не се топи како обичните сладоледи. За да се служи, сладоледот мора да се исече со нож.

Трите главни состојки се козјо млеко, висококвалитетен шеќер и салеп, или коренот на дивата орхидеја.

Атила вели дека неговата фабрика произведува до пет тони сладолед на час.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...