Пронаоѓачот Ванг Венкси дизајнираше кревет за кој вели дека може да игра голема улога во заштитата од земјотреси.  Креветот може да ви го спаси животот во случај на ваква природна непогода зашто откако вградените сензори во него ќе почувствуваат тресење, душекот влегува во сигурен сандак. Веднаш потоа се затвораат железни капаци. Во креветот има и простор за вода и храна.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...