Сѐ уште се активни пожарите на Канарските острови. Евакуацијата е прошитена и досега со неа се опфатени 10.000 лица. На терен се излезени околу 1.000 полицајци и припадници на службите за вонредни состојби кои се обидуваат да го стават под контрола проширувањето на огнената стихија којашто досега зафати повеќе од 12.000 хектари борова шума.

Како што пренесуваат странските агенции, денеска состојбата на теренот е малку поповолна во споредба со претходните денови бидејќи ветрот е послаб, а температурата на воздухот е пониска.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...