Лидерот на ВМРО- ДПМНЕ, инсистира на предвремени парламентарни избори и формирање техничка влада. Христијан Мицкоски во интервјуто за Алсат вели дека партијата ќе ги разгледа сите форми на притисок за земјата да оди на предвремени избори. тој зборува и за соработката со албанските политички партии како и за Препанскиот договор, за кој тврди дека доколку има 80 пратеници ќе се врати чекор назад и ќе го врати Уставот кој беше пред потпишувањето на договорот.

Во продолжение може да го проследите целото интервју со првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ:

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...