Министерот за животна средина, Насер Нуредини вели дека интензивно работи на откривање на главните загадувачи на воздухот. Во интервју за Алсат телевизија, Нуредини информираше дека Владата разгледува можност за финансирање на нови начини на греење на домаќинствата и на институциите. Министерот исто така рече дека се бара решение и за проблемот со отпадот и дивите депонии.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...