Во интервју за Алсат, министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, уверува дека во новоформираната Агенција за национална безбедност ќе нема место за лица осомничени за кривични дела. Многу поранешни вработени во поранешната Управа за безбедност се дел од разни судски процеси. А и покрај тоа што директорот на оваа агенција ќе го предлага премиерот, Спасовски тврди дека ќе има реформи без политички влијанија.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...