Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, во интервју за Алсат, изјави дека верува оти пописот на населението кој се планира за следната година, ќе помине без политички влијанија. Поради тоа се настојува да не постои графа за етничката припадност на граѓаните. За разлика од неуспешниот попис во 2011 година, овој пат ќе учествува и дијаспората, односно лицата кои не се во земјава повеќе од една година.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...