Најновите изуми од дрво да се користат за изградба на облакодери. Според „Иновации од природни материјали“, ова не само што е остварливо – се надеваат дека во иднина така ќе се градат цели гардови. Тимот предвидува дрвјата да го заменат бетонот како главен градежен материјал во градовите. На одржливите европски шуми потребни им се само 7 секунди за да го зголемат обемот на дрвото од кое може да се направи 3 собен стан и за само 4 часа да се направи облакодер од 300 метри висок. Само шумите во Канада се доволни за да обезбедат дрва за засолнување една милијарда луѓе.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...