Заев рече дека сѐ уште го нема добиено писмото од струшкиот градоначалник Рамиз Мерко во кое тој вели дека ги предава надлежностите во градежништвото на Владата, но рече дека кога ќе бидат исполнети законските услови, државата ќе ги преземе ингеренциите.

Заев додаде дека државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото и од општина Охрид со цел да бидат исполнети препораките на УНЕСКО.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...