Отровот од жолтата шкорпија може да биде смртонесен, ама може да ве направи имногу богати.

Станува збор за еден од најсмртоносните видови на планетата, а еден галон (3,7 литри) од неговиот отров чини неверојатни 39 милиони долари.

Дури и да имате толку пари не би можеле да го купите целиот галон бидејќи овој отров се продава во многу мали количини. Само една капка помала од зрно на шеќер, би ве чинела 130 долари. За оваа цена постои добро оправдување. Отровот од овој скорпион се извлекува рачно, еден по еден, а од еден скорпион може најмногу да соберете два милиграми отров.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...