Опасна авионска бомба, тешка 500 килограми, од времето на Втората светска војна, денеска е пронајдена во градилиште во Сараево, на местото на некогашната фабрика „Жица“.

Бомбата ќе биде отстранета, а пред тоа ќе се спроведе евакуација во радиус од најмалку два километри, во кој се наоѓаат и блокови станбени згради, бројни компании и зградата на телевизија Сараево.

 

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...