Ретко кој би се осмелил да плива или, уште пострашно, да нурка во вода на -18 степени. Токму тоа го стори Љуба Зозуленко, бабичка од Новосибирск, град во Русија, на возраст од 77 години. Деновиве влезе во водите на Бајкалското езеро и нурна под неговата ледена покривка. Во тие моменти, температурата на воздухот била -18 степени, а во водата 0,5 степени целзиусови.

Покрај студенилото, бабата морала да го победи и својот страв, бидејќи пливањето под водата бара огромна самодисциплина и контрола на телото.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...