Американскиот гигант „Мајкрософт“ во соработка со шведската дестилерија „Макмира Виски“, ќе развиваат вештачка интелигенција за производство на виски!

Според планираното, рецептурите на компанијата ќе се впишат во софтверска платформа развиена од „Мајкрософт“, којашто потоа ќе се инсталира во уреди што податоците ќе ги користи за да создаде повеќе од 70 илјади логични комбинации од техниологии за производство на популарниот алкохолен пијалок.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...