Годишната програма на Министерството за култура предизвика реакции. Издавачката куќа Шкупи, македонската филхармонија, директорот на скопскиот џез-фестивал го обвинија министерството за нетранспарентност при распределбата на средства. Реагира и опозицијата.

“Средства за издавање се доделени на неколку трговски и производствени здруженија, печатници, здруженија… Бараме да се отвари документацијата за да види дали се исполнети условите и критериумите на Министерството за култура “, вели Азам Даути – Издавачка куќа Шкупи

Shpërndaj me