Иако беа на агендата, средбите меѓу претседателот на Македонија Ѓорге Иванов со бугарскиот премиер Борисов и со шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева, нема да се одржат.

Средбите се откажани од бугарската страна со следново образложение:

„Нашата позиција е принципиелна и јасна, како и онаа на целата Меѓународна заедница. Позицијата на претседателот на Република Македонија е исто така јасна. Бугарската влада нема гледа смисла да биде искористена во внатрешно-политичките дебати во Скопје“, соопштија од бугарската влада.

Loading...

Shpërndaj me