Актуелниот првак во ски-скокови, Петер Превц одлучи привремено да се откаже од натпреварувањата поради слабите резултати оваа сезона. Превц лани имаше тотална доминација и ја освои шампионската титула на турнирот Четири скокалници. Со скокот од 250 метри дури и постави нов рекорд. Тој оваа година со браќата Домен и Цене влегоа во историјата на овој спорт бидејќи станаа првите браќа кои учествувале на престижното натпреварување за новата година.

Shpërndaj me