Me afatin e Brexit më pak se 75 ditë larg, gjasat për rritje të një ndarjeje pa marrëveshje janë duke nxitur evropianët e pasur që kanë blerë shtëpitë e tyre në Britani, për të lëvizur.

Anthony Ward Thomas, themelues i një firme me të njëjtin emër që specializohet në zhvendosjen jashtë shtetit, u përball me 296 lëvizje larg Britanisë në 2018, një rritje prej 82 përqind. Destinacionet e preferuara përfshijnë Paris, Bruksel, Zyrih dhe Gjenevë, si dhe vendet e Francës jugore dhe spanjolle si Majorca.

Trajtimi i negociatave dhe shqetësimi se Jeremy Corbyn mund të bëhet kryeministër, tha Ward Thomas, kanë ndikuar. Konsumatorët zakonisht janë të pasur, që kanë në dispozicion të paktën 5 milionë paund dhe më së shumti qytetarë të Bashkimit Evropian që lëvizin me familjet e tyre, përfshirë pensionistët që kërkojnë mot më të ngrohtë, por gjithashtu favorizojnë sisteme politike më të qëndrueshme.

“Njerëzit po largohen nga anija sepse anija është duke u zhytur”.- tha ai.
Eksodi mund të përshpejtohet pas refuzimit të marrëveshjes së Brexit të Theresa May. Pa fundin e sagës, njerëzit “të cilët janë ulur në duart e tyre” tani mund të lëvizin për të bërë disa vendime që ndryshojnë jetën, tha Ward Thomas.

Kërkesat për zhvendosje u rritën më shumë se 50 për qind në gjysmën e dytë të vitit të kaluar krahasuar me gjashtë muajt e parë, sipas Jo Stoddart, drejtor i Gjeneratës Guernsey.

Italia ka dalë gjithashtu si një vend popullor për lëvizje, nxitur nga Brexit dhe futjen e një regjimi të ri tatimor dy vjet më parë, tha Francesco Tesi, këshilltar i lartë në Lionard Luxury Real Estate. Vendi ishte më parë një fokus kryesisht për pronarët e shtëpive të dyfishta.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...