Zërat e filtruar, rrahjet sintetike, atmosferat ekzotike, ritmet latine dhe të Karaibeve, janë vetëm disa nga elementët që përbëjnë “Madame X”, albumin e shumëpritur të Madonës.

Një album që nuk ka frikë të guxojë dhe të eksperimentojë zgjedhje të reja por jo më pak të ndjeshme në guximin e saj.

Në “Madame X”, ashtu si karakteri që mishëron ylli i pop-it, asgjë nuk është unike.  Çdo gjë ndryshon vazhdimisht dhe është e gatshme të befasojë.

Paradigmatike është “Dark Ballet”, kënga e dytë e albumit “Medellin”.

Ajo fillon me atë që duket si një baladë piano dhe me thekse klasike në një version robotik, kalon tek vokoderi i “The Nutcracker” nga Tchaikovsky.

“Madam X ” ka lindur nga gazeta e Madonnës, e cila është zhvendosur në Lisbonë nga viti 2017.  Albumi ishte projekti për të sjellë të gjitha këto ndikime së bashku në një disk

Loading...

Shpërndaj me

Loading...