Tash e tutje mediat në Kroaci duhet të kujdesen edhe për gjuhën e komenteve të lexuesve të tyre.

Këtë përgjigjiësi mediave kroate ia ka dhënë ligji i ri i miratuar në mbledhjen e qeverisë.

Arsyeja që u bë ky ligj ishte rasti i Ivana Dakic që nxiti dhunë dhe urrejtje përmes komenteve të saj.

Ministrja kroate e Kulturës Obuljen Korzinek tha se tash media duhet ta luaj rolin e rregullatorit. Po ashtu do të krijohet një grup i ekspertëve që do të shikoj nëse ka pasur shkelje të rregullave nga mediat rreth komenteve.

Për këtë ligj qeveria kroate ka hartuar një plan.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...