Neil Armsrong është njeriu që ka lënë gjurmë në historinë e botës, duke qenë njeriu i parë që ka shkelur në Hënë.

Ndonëse përflitet për shumë persona që kanë qenë vërtetë atje, realiteti është ky: deri më tani vetëm 12 persona kanë shkelur Hënën.

E veçanta e tyre është se të gjithë ishin amerikanë dhe askush nuk ka qenë atje më shumë se një herë në jetë.

Këta janë fatlumët që përjetuan ndjenjën e veçantë:

Neil Armstrong

Buzz Aldrin

Pete Conrad

Alan Bean

Alan Shepard

Ed Mitchell

David Scott

James Irwin

John Young

Charles Duke

Jack Schmitt

Gene Cernan.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...